Kiadványok

10 érv, hogy rézcsövet használjunk

A RÉZ a szakszerű választás watervezeték és fűtési rendszerekhez. A kiadvány felsorolja azokat az érveket, amelyek a réz használata mellett szólnak.

Dokumentum letöltése

A gyárilag előpatinázott rézlemez a műemlékgondozásban

A kiadványban megismerkedhet a műemlékvédelem fogalmával, céljával, a Német Műemlékgondozók Egyesülete (Vereinigung der Denkmalpfleger in Deutschland) állásfoglalása alapján és számos példán keresztül megismerheti, az előpatinázott rézlemez műemlékvédelemben betöltött szerepét.

Dokumentum letöltése

Amivel még a kisveszteségű előtétek rendelkeznek

Ha a fénycsövek takarékos üzemeléséről van szó, azonnal az elektronikus előtéteket említik, amelyek kevesebb veszteséget okoznak, mint a hagyományos, induktív előtétek és a lámpákat kíméletesen működtetik. Emellett gyakran elfeledkeznek a javított, kisveszteségű induktív előtétekről, amelyek elvben ugyanúgy dolgoznak, mint a hagyományosak, de ezen belül nem az alacsonyabb árra, hanem a jobb üzemelésre optimalizáltak.

Dokumentum letöltése

Elektromos biztonság az otthonokban

Az elektromosság jelenléte kétféle kockázatot is jelent a lakóépületekben. Az első a nyilvánvalóbb és közvetlenebb: a lakók ki vannak téve az áramütés veszélyének. A második típusú veszélyforrás, az elektromos vezetékek tüzet okozó meghibásodása azonban közvetett természetű, ezért feltérképezése is nehezebb. A Leonardo ENERGY – a Fenntartható Energia Szakembereinek Globális Közössége – kiadványa az alábbiakban teljes terjedelemben olvasható, illetve letölthető.

Dokumentum letöltése

Épületgépészeti tervezési segédlet rézcsöves szerelésekhez

A tervezési segédletben a rézcsöves tervezéshez kívánunk útmutatást adni. A kiadvány, magyarázatokat, ábrákat, nomogramokat, és kidolgozott tervezési példákat tartalmaz.

Dokumentum letöltése

Érdekességek a rézről

Kiadványunkban máshol ritkábban tárgyalt érdekességeket olvashat a rézről.

Dokumentum letöltése

Európai háztartások elektromos hálózatának tökéletesítése

A megnövelt biztonság életeket menthet, életsílust javíthat és növelheti a tuldajdon értékét.

Dokumentum letöltése

Gázszerelés rézcsővel

A kiadvány célja, hogy megfelelő és szakszerű tájékoztatást nyújtson a tervezőknek ésgasszerelőknek a rézcső felhasználásával kapcsolatosan.

Dokumentum letöltése

Gütegemeinschaft Kupferrohr e. V.

A rézcsövek, szerelvények és szerelési anyagok minőségjele.

Dokumentum letöltése

Réz - a megbízható építőanyag a bronzkortól napjainkig

Múlt, jelen és jövő az épületgépészetben címmel országos kiállítás-sorozatot rendeztek a városligeti Közlekedési Múzeumban, melyet a Magyar Rézpiaci Központ is támogatott. A rendezvénysorozaton elhangzott előadásunk anyaga itt tölthető le.

Dokumentum letöltése

Réz az építészetben

Bármilyen igényes, új vagy felújított épület szép tartozéka a rézlemezből készült fedés, akár teljes felületen, homlokzatburkolaton, akár a roofhéjalás kiegészítő szerkezeteként. Kiadványunk célja, hogy felkeltsük az Önök érdeklődését, ismertessük a réz tulajdonságait, egyedülálló jellemzőit.

Dokumentum letöltése

Rézcsatornák

Felmérések igazolják, hogy az építroofk és befekroofk igénylik a megbízható építőanyagokat és termékeket, és mint ilyen anyagot, szeretik a rezet.

Dokumentum letöltése