Tervezés és gyártás

Tervezés és gyártás

A réz tökéletesen megfelel az iparban használt eszközök gyártására, mert könnyen megmunkálható, szinte bármilyen forma létrehozására alkalmas, és mindemellett költségkímélő is.

Kivételes és egyedi tulajdonságainak köszönhetően a réz ötvözeteivel együtt számtalan lehetőséget kínál a kivitelezőknek és a gyártóknak elképzeléseik megvalósításában.

A réz a legjobb elektromos vezető a fémek közül (leszámítva az ezüstöt, melynek mindennapi alkalmazása a gyártásban megfizethetetlen lenne az ipar számára). A réz természeténél fogva antimikrobiális, azaz megakadályozza a felszínén megtelepedett kórokozók szaporodását.

Más fémekkel ötvözve kiváló korrózióállóságot biztosít nemcsak levegőn, de vízben is, még tartósabbá és kovácsolhatóbbá válik. Továbbá széles színskálája miatt ideális minden esztétikai igény kielégítésére.

Minden tervező számára az egyik legfontosabb szempont, hogy az alapanyag, amivel dolgozik, újrahasznosítható legyen. Ennek a feltételnek is kitűnően eleget tesz a réz, mivel 100%-ban újrahasznosítható anélkül, hogy csorbulna a minősége.

Segítséget nyújtunk tervezési problémák megoldásában a megfelelő anyagok és az ötvözetek megfelelő kombinációjának kiválasztásával, ezenfelül a gyártási kérdésekben is rendelkezésre állunk.

Kapcsolódó kiadványok

A réz az emberi civilizáció meghatározó anyaga. A modern életvitelhez nélkülözhetetlen, elektromosságot és tiszta vizet szállít otthonainkba és városainkba, hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Mindezeken túl az élethez is nélkülözhetetlen.