Vezeték nélküli eszközök töltése falból

Vezeték nélküli eszközök töltése falból

A hordozható magnó kora rég lejárt. Manapság minden a vezeték nélküli eszközökről, például mobiltelefonról, digitális fényképezőről, GPS-ről, MP3 lejátszóról, laptopról és tabletről szól. Ezeknek az eszközöknek majdnem minden esetben beépített, újratölthető akkumulátora van, amit rendszeresen fel kell tölteni. Hogyan is lehet ezt kényelmesen megtenni?

A hagyományos töltők hátránya

Egészen a közelmúltig minden mobil eszközhöz járt a töltő. A töltőegységhez való csatlakozás kialakítása szinte biztosan eszköz-specifikus volt. Például a mobiltelefonunk töltője nem illett a lányunk készülékébe, mert másik modell vagy márka volt. Azt is el lehetett felejteni, hogy ugyanazt a töltőt használjuk valami más típusú eszközhöz, például egy MP3 lejátszóhoz. Más szóval: se telefonhívás, se zenehallgatás, ha a házat a megfelelő töltő nélkül hagytuk el.

Vezeték nélküli eszközök töltése USB-vel

Az Európai Közösség ma már arra kötelezi a mobil eszközök gyártóit, hogy termékeiket univerzális töltő-csatlakozóval lássák el. A gyártók az A-típusú USB csatlakozó mellett döntöttek. Az új készüléket valószínűleg továbbra is töltővel szállítják, viszont a dobozhoz minden bizonnyal olyan kábel is tartozik majd, amelynek egyik végén univerzális USB csatlakozó van. Ez lehetővé teszi, hogy mobil eszközeinket az USB csatlakozóval töltsük fel, anélkül hogy különböző töltőkre lenne szükség. Ennek eredményeképp megnő a használó kényelme és komfortérzete. Azt leszámítva, hogy ehhez először be kell kapcsolni a számítógépet. Azonban van erre is megoldás.

USB töltők a falban

Legtöbb fali aljzat gyártó portfóliója ma már kínál USB fali csatlakozót is. Az eszköz a normál aljzatokhoz hasonlóan a falba van építve. Csupán egy 230V-os csatlakozásra van szükség ehhez. A legtöbb USB egység elején két USB port van, melyek mindegyike 5 V egyenáramú feszültséget biztosít a vezeték nélküli eszközök töltéséhez. Egyszerre két berendezés töltése végezhető. Általában ehhez két különálló aljzatra lenne szükség.

Hogy teljesen egyértelmű legyen, az ilyen USB fali aljzatok csak áramot biztosítanak, adatátvitelre nem alkalmasak.

Egyes gyártók a hagyományos 230V-os fali aljzat és az USB töltési pont kombinációját is kínálják, amely szépen beleilleszthető a szabványos beépíthető foglalatba.

Hol akarjuk ezt használni?

Képzelje el azt a kényelmet, amikor több USB fali aljzat veszi Önt körbe, amerre csak szüksége lehet rájuk. Például a nappaliban, dolgozószobában, konyhában vagy hálóban, hogy csak pár helyet megemlítsünk. A meglévő hagyományos foglalatot könnyen ki lehet cserélni USB aljzatra vagy kombinált USB-230V aljzatra. Más szóval a különböző töltők kora már a múlté. Dugja a töltőt a falba!