A legtöbbet használt és igényelt IHS funkciók

A legtöbbet használt és igényelt IHS funkciók

Az integrált otthoni rendszerek (IHS) telepítése egyre inkább elterjed, és lassan az otthonok standard elektromos felszerelésének számít. A kényelemi, biztonsági, kommunikációs és energiagazdálkodási előnyök mellett az ilyen rendszerek nagyobb rugalmasságot és a funkciók széles választékát kínálják. Sajnos utóbbi előnyök nem mindig ismertek a felhasználók előtt. Ez ahhoz hasonlítható, mikor valaki okostelefonnal járkál, amit csak telefonhívásokra használ.

Tervezési útmutató

Kifejlesztettünk egy tervezési útmutatót, mely a legtöbbet használt és igényelt IHS funkciókat tartalmazza. Ennek segítségével fel lehet készülni az építésszel és a telepítést végző vállalkozóval folytatott egyeztetésekre. Az útmutató alkalmazásával meghatározhatjuk, melyik funkciók a számítanak a leginkább, melyeknek aktívnak kell lenniük az új szerelvényezés kezdetétől. Úgy is dönthetünk, hogy bizonyos funkciókat pillanatnyilag még nem építtetünk be, viszont az esetleg később fellépő igény esetére az aktiváláshoz szükséges elrendezést már most kialakíttatjuk. Számos funkciók nem vonatkozik ránk, mivel nem illik az életmódunkhoz. Az útmutató minden funkciót könnyen érthetően, nem szaknyelven mutat be, hogy azok összehasonlíthatók és felismerhetők legyenek annak is, aki nem szakember.

A telepítést végző vállalkozó irányítása

Ahhoz, hogy meghozhassa saját döntését ahelyett, hogy mások határoznák meg, mire legyenek képesek az Ön elektromos berendezései, egyszerűen jelölje be a kívánt funkciókat a tervezési útmutatóban. Ilyen módon azt a telepítést kapja, amit Ön akar, nem pedig azt, ami valaki más fejében él. A rendszert telepítő személy a funkciólistát útmutatóként tudja használni ahhoz, hogy a személyes igényekre szabott elektromos hálózatot alakítson ki. Ennek eredményeképpen Ön olyan funkciókat kap, melyeket akart, nem pedig olyanokat, melyekre nincs is szüksége.

Az építész és a kivitelező számára is

Az integrált otthoni rendszer, domotika és automatizálás gyűjtőfogalmak. Amíg nincsenek konkretizálva az adott megrendelőre és otthonra, nagy az esély, hogy a különböző érintett felek (megrendelő, építész és kivitelező) félreértik egymást, és nem fogják tudni, mi az, amit a másik igazán akar vagy szüksége van rá. Ha végigmegyünk a tervezési útmutatón, az építész és a telepítést végző vállalkozó konkrét funkciókkal és lehetőségekkel szemesül. Ezt az ismeretet azután fel lehet használni a megrendelővel folytatott egyeztetéseke