Flexibilisek az Ön hálózati csatlakozói?

Flexibilis konyhakialakítás

Új konyhát akarunk berendezni. Miután évekig hűségesen szolgált minket, a régi konyha áldozatául esik a sürgető vágynak, hogy más, korszerűbb formájú, anyagú és működésű konyhánk legyen. Mindenki boldog, de sajnos ez nem tart sokáig.

Csak miután szétvertük a régi konyhát, és a berendezések az újrahasznosítás szakaszába léptek, akkor vesszük észre, hogy az új konyha csatlakozásai nincsenek jó helyen, és nem fut elég vezeték a kapcsolószekrényhez. A gáztűzhelyet is villanysütőre akartuk cserélni, és a konyhát gőzsütővel egészíteni ki. Egy szóval, bajban vagyunk – amit csak vágással, darabolással és új kábelek szerelésével lehet megoldani. Ez sajnos azt jelenti, hogy más helyiségeken is át kell vezetni a kábelt, azokban a szobákban szintén felfordulást okozva.

Egy jobb elképzelés

Az új építésű vagy alapos felújításban érintett konyhák esetén van azonban ennél jobb koncepció is. Nagyobb rugalmasságot biztosít a konyhai berendezéseknek, illetve segít elkerülni a fentiekben felsorolt problémákat, melyek a konyha átrendezésekor léphetnek fel.

A cél elérésének legegyszerűbb módja, ha a konyhát saját másodlagos kapcsolószekrénnyel szereljük fel. Ezt az egyik konyhaszekrényben el lehet rejteni. A konyhai kapcsolótáblát multikábel rendszerrel lehet a fő kapcsolószekrényhez csatlakoztatni. A vezetékek keresztmetszete a csatlakozó konyhai berendezések számától függ. Egyes vezetékeket nem azonnal kezdünk használni, hanem később, mikor további készülékek csatlakoztatására lesz szükség. Hagyjunk egy kis szabad helyet a másodlagos kapcsolószekrényben, hogy legyen lehetőség a jövőbeni bővítésre.

Korlátozzuk a felújítást a konyhára

A fenti megközelítés lehetővé teszi, hogy a felújítási munkák a konyhára korlátozódjanak. A különböző berendezések és aljzatok kábelei – ne feledkezzünk meg a lámpákról sem – a fő kapcsolószekrény helyett, amit sokkal nehezebb elérni, most a másodlagosba vannak bekötve. Miután a régi konyhát szétvertük, az csinálhatunk, amit csak akarunk. Éljen az új konyha!