Belsőépítészet

Belsőépítészet

A réz szinte korlátlan műszaki és esztétikai lehetőséget biztosít a belsőépítészek számára, így első számú anyaggá nőtte ki magát mind az innovatív design területén.

A lehetőségek végtelen tárháza

A réz a tökéletes anyag minden építészeti elképzelés megvalósítására, mivel végtelen sok lehetőséget kínál a tervezők számára akár saját tiszta formájában, akár ötvözeteit, mint a bronz és a sárgaréz használjuk. Kiválóan alakítható, megmunkálható és tartós, és széles színskálán mozog tárháza, amely a természetes aranybarnától a vörösesbarnán keresztül, egészen a patinazöldig terjed.

Jellegzetes identitása, évezredes tradíciója erősíti esztétikai és mechanikai értékeit, így nem meglepő, hogy az építészek és a kortárs tervezők kedvenc anyagává vált, akár avantgárd elemek autentikus megjelenítésére is.

Mindemellett a réz természetesen antibakteriális, 100%-ban újrahasznosítható, rendkívül tartós, tehát tökéletesen eleget tesz a modern kor elvárásainak környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt.

Asztalok, székek borítása, lámpák, keretek, kilincsek és fogantyúk, radiátorok, tányérok, edények és tálak, különböző konyhai és dekorációk tárgyak – otthonunk minden alkalmazási területén helytáll és díszít a réz.

Réz és otthonunk designverseny

A réz egyre inkább az építészek, designerek és dekorátorok figyelmének fókuszába kerül, ennek bizonyítékai a „Réz és otthonunk” designverseny, és az „Élet a rézzel” kiállítás. Ráadásul most egy hasznos új felületis rendelkezésre áll, hogy az érdeklődők megismerjék és inspirációt merítsenek a réz alkalmazásaiból a belsőépítészet területén – a www.copperindesign.org weboldal, amelyet azért hoztunk létre, hogy a vörös réz alkalmazásairól, a rendelkezésre álló anyagokról és formákról, valamint rendezvényekről átfogó információforrásként szolgáljon